ProfielWie ben ik?

Mag ik mij even voorstellen:

Hallo, ik ben Elke van der Hart (1981). Samen met mijn man hebben wij drie kinderen. Veerle (2008), Senna (2010) en Lore (2015).

Voordat ik De Lentebloesem ben begonnen, heb ik ruim 10 jaar met veel plezier gewerkt als kraamverzorgende. Met een eigen gezin werd het 8 dagen achter elkaar werken en het ontbreken van regelmaat een te zware belasting voor ons hele gezin. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een mogelijkheid om het werken met kinderen te kunnen combineren met meer rust voor ons gezin. Doordat onze kinderen tijdens mijn werkdagen werden opgevangen door een gastouder heb ik ervaren hoe fijn een kleinschalige opvang is. De Lentebloesem is ontstaan uit al deze ervaringen welke ik in de loop der jaren heb opgedaan.

Mijn motto is:
Je hebt 2 handjes, geef mij er één, dan leid ik je rond, totdat je zegt:
IK KAN HET ALLEEN!

Dit betekent, dat ik steeds open moet blijven staan voor wat een kind in zijn ontwikkeling nodig heeft. Op zoek gaan naar de “vraag” van het kleine kind. Wij moeten als volwassenen het voorbeeld geven, hoe in deze wereld te leven. Zij volgen ons voorbeeld.

Ik voel mij als gastouder verantwoordelijk voor het goede voorbeeld en de goede begeleiding en hoop daarmee de kinderen wat mee te geven voor hun toekomst. Dit wil ik bereiken door de onderstaande punten na te streven:

Een open en eerlijk contact tussen ouders en mijzelf
Het bieden van veiligheid is de belangrijkste voorwaarde, waaronder een kind zich kan ontwikkelen
De behoefte van het individuele kind staat voorop en daar wil ik op inspelen, zodat het krijgt wat het nodig heeft in aandacht, verzorging en voeding
Ruimte bieden aan het eigen individu
Geborgenheid van een huiselijke sfeer
Veel dingen buiten doen (in de tuin of wandelen naar de dichtbij gelegen kinderboerderij)
Gebruik maken van zoveel mogelijk natuurlijke materialen, zoals houten speelgoed
Met een rustgevend ritme de dag opbouwen
Een leuke dag waarbij het belang van het kind voorop staat. Dat kan ik ieder kind bieden.

De Lentebloesem Gastouderopvang

In de gezellige Heesterbuurt in Den Haag bied ik een kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. De opvang vindt plaats in onze riante benedenwoning met grote tuin. In en om het huis is voldoende te doen samen met de kinderen. Zo staat er in onze tuin een speeltoestel en is de kinderboerderij op loopafstand. Onze eigen kinderen, Veerle en Senna, maken deel uit van de groep. Samen met hen zijn er maximaal 6 kinderen aanwezig. Kleinschalige opvang via een gastouder heeft vele voordelen ten opzichte van een kinderdagverblijf. De belangrijkste daarvan zijn toch wel de individuele aandacht voor het kind, opvang in huiselijke sfeer en de flexibiliteit van een gastouder.

De Lentebloesem verwijst naar de bloesemboom in onze tuin die ieder jaar rond april prachtige roze bloemen geeft. Ik wens u veel plezier met het bekijken van deze website. Mocht u na het bekijken interesse hebben in opvang via De Lentebloesem of meer informatie willen ontvangen, neem dan gerust contact met mij op. Ik sta u graag te woord. Uiteraard bent u ook van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen. Bel gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Elke van der Hart

DSC_0265